OVER SIK MEDIA

SIK MEDIA, het is maar een naam die wat catchier klinkt dan gewoon mijn eigen naam. Het is de afkorting van mijn slogan “Story is Key” en de korte versie van mijn bijnaam: Sikke.

Siemon Vanderhulst, dat is mijn officiële naam, aangenaam. Fijn dat je zo even weet hoe ik heet. Ik ben een enthousiaste prille dertiger met een hoofd dat vol ideeën zit.

Siemon Vanderhulst

Die verbeelding heeft altijd in mij gezeten. Dat ik er iets mee moest gaan doen stond in de sterren geschreven.

Ze zeggen weleens dat je je talenten kan ontdekken aan de hand van hoe je speelde als kind. Wel, als kind had ik steeds een grote verbeelding. Anders dan de computergeneratie van vandaag creëerde ik mijn eigen speelwereld met miniatuurautootjes en Lego. Een eigen verhaal maken, de fantasie loslaten. Een opstel schrijven op school kostte mijn pen heel wat inkt en de leerkracht heel wat leeswerk. Het was toen al duidelijk dat ik die creatieve gedachtenmolen ooit professioneel moest gaan gebruiken.

Enkele marketingfuncties die ik vervulde in het verleden brachten me aan het schrijven. In de vorm van e-mailcampagnes, content voor sociale media, blogs en andere online communicatie kon ik mij uitleven in het schrijven van boeiende teksten en content.

Wat startte als een hobby werd al snel een grote passie.”

Enkele jaren geleden kocht ik mezelf een spiegelreflexcamera en begon ik er lustig op los te fotograferen. Wat startte als een hobby werd al snel een grote passie. Je ziet mij tegenwoordig dan ook vaker mét dan zonder mijn geliefde camera in de hand.

Niet veel later ontdekte ik ook de videofunctie van mijn camera. Een echt verhaal creëren in bewegend beeld. Een story maken die mensen boeit en waar ik met de nodige trots mijn ei in kwijt kan.

Alles viel in de plooi. Schrijven, fotograferen, video’s maken; het past allemaal onder één noemer: een verhaal vertellen. Hallelujah, ik vond mijn gading!

SIK media Icoon
CONTACT